Ik ben Wietske Siffels

coach en trainer bij IKsamensterk

Ik ben Wietske

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs, ben ik gestart met mijn eigen praktijk “IKsamensterk coaching & trainingen”, omdat ik weet dat ik meer wil en kan betekenen voor de leerlingen en hun ouders dan mogelijk is binnen het onderwijs alleen.

Mijn leidraad, bij alles wat ik doe, is mijn overtuiging dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is en mag leren zijn eigen kwaliteiten te ontdekken én in te zetten om zijn of haar weg in het leven een beetje mooier en makkelijker te maken.

Leren leren
Als moeder van een hoogbegaafde en hooggevoelige zoon met een sterke wil (2003) en door mijn achtergrond als docent, ben ik mij ervan bewust dat leren moeilijk kan zijn. Binnen mijn praktijk geef ik daarom begeleiding bij het leren leren. De leerling gaat hierbij, vanaf een jaar of 11, opzoek naar zijn eigen manier van leren en hoe deze in te zetten op school en natuurlijk thuis.  Als de leerlingen wat ouder zijn, leren ze omgaan met grote hoeveelheden informatie, plannen en vooral om zichzelf te motiveren.

Emoties bij kinderen
(tekst volgt)

Hooggevoelig & Strong-willed
(tekst volgt)

Coaching
Kinderen en ouders komen bij mij om zelfstandig en zelfverzekerd hun weg in het leven te zoeken en de uitdagingen die ze daarbij tegen komen aan te gaan. Voor de kinderen zijn de ouders hierbij van wezenlijk belang, omdat zij als voorbeeld én vangnet dienen voor alles wat een kind te leren heeft. Als coach mag ik zo af en toe even meelopen om de kinderen en hun ouders te wijzen op hun mogelijkheden en zeker ook hun kwaliteiten.

 

Leren doe je een heel leven lang. Ook ik blijf leren van de mensen om mij heen.
Mag ik een stukje met jullie meelopen? Dan leren we van elkaar.

bij IKsamensterk.