SOS-naam-onthulling

SOS kinderen en emoties

Vooral kinderen worden nogal eens overspoeld door de veelheid aan emoties en krijgen dan vaak de volgende standaard reactie:
“Doe maar gewoon…”
“Is dat nu echt nodig?…”
“Nu is het klaar, niet meer huilen…”

Emoties.... Wat een gedoe!

Deze reacties helpen de kinderen niet om te leren omgaan met hun emoties en dat is nu net wat ze wel nodig hebben.
Hulp om al die emoties te herkennen en hulp bij het leren omgaan met die emoties.

Hoe zorgen we er dan voor dat kinderen ook leren luisteren naar hun emoties, dat ze zichzelf kunnen zijn, maar dat het gedrag binnen de perken blijft. Dat het kind ook leert om rekening te houden met zijn omgeving. Hoe voorkom je dat situaties uit de hand lopen?

Natuurlijk zijn wij allen bereid om hen te helpen, maar hoe dan?
De workshops van “SOS Kinderen en emoties” geven handvatten om zelf direct toe te kunnen passen. Thuis of op het werk.

Je krijgt bruikbare tips om kinderen zelf ruzies op te laten lossen, angsten te laten overwinnen en om te gaan met verdriet.
Daarnaast krijg je handvatten om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten.

Zie mogelijkheden en tarieven

Ouders kunnen het programma ook als een online oudercursus volgen. Deze wordt aangeboden door Susan van Asten van SOS-kinderen en emoties.
De cursus is via onderstaande link te bekijken en te bestellen:

“Eind januari ben ik gestart met de cursus. Ik ben razend enthousiast! Ik heb nu veel meer inzicht in de achtergrond van alle emoties en ik ben me heel bewust van mijn handelen. Jij geeft zoveel goede praktisch toepasbare tips. Echt geweldig! Ik pak bepaalde situaties nu anders aan en blijf zelf rustiger, wat een positief effect heeft op onze zoon. De pizza massage vindt hij trouwens ook heerlijk!😀 Iedere ouder zou deze cursus moeten volgen! Ik heb al verschillende mensen enthousiast gemaakt. Sommige punten van de cursus moet ik nog verder uitdiepen. Je geeft zoveel voorbeelden dat bijna alles duidelijk is. Op een paar puntjes na en daarom heb ik me nu toch maar aangemeld bij de facebook groep. Daar zal ik kijken of mijn vragen worden beantwoord en zo niet dan zal ik ze daar stellen. En misschien dat in de facebook groep nog meer tips staan waar ik iets mee kan.“