Maak kennis met Artemis

Mag ik jullie voorstellen aan Artemis?

Artemis is mijn nieuwe medewerker en zal de komende tijd komen wennen in de praktijk.
Ze is een Bengaalse kat en nu ongeveer 10 weken oud. Natuurlijk moet ze nog heel veel leren. Daar gaan we de tijd voor nemen.

Vandaag is ze voor het eerst mee. Alle nieuwe indrukken hebben haar moe gemaakt, dus op het moment dat ik dit schrijf ligt ze naast me te slapen. Gelukkig is ze erg nieuwsgierig en doordat ze lekker eigenwijs is (sterke wil?) leert ze snel.

Katten hebben een kalmerende uitwerking op veel mensen. Gewoon omdat ze in de ruimte zijn, maar vooral omdat je bij het aaien van een kat endorfine en oxytocine aanmaakt, wat stress verlagend werkt. Zo zal Artemis ter zijner tijd de kinderen en volwassenen in de praktijk kunnen gaan helpen. En het spelen met een kat is natuurlijk gewoon leuk!

Voorlopig zal Artemis nog achter de schermen werken, maar zodra ze er klaar voor is laat ik het weten.
Wil jij haar dan ook ontmoeten?